Hakukonemainonta – Google mainonta

Hakusanamainonnalla tavoitat juuri ne ihmiset, jotka ovat etsimässä tarjoamiasi palveluita tai tuotteita.

Palveluita etsivät ovat jo tehneet ostopäätöksen ja etsivät Googlen avulla oikeaa tekijää, jolta varaisivat palveluajan tai ostaisivat tuotteen. Google AdWordsin -hakusanamainonnassa maksat Googlelle vain mainostasi klikanneista ja sivuillesi saapuvista kävijöistä. Pelkkä mainoksen näkyminen ei maksa sinulle mitään.

Pitkä kokemus – olemme tehneet Google-mainontaa vuodesta 2005. Ammattilaisen tekemänä säästät sekä aikaa että rahaa. Me tiedämme keinot, joilla klikkihinnat pidetään edullisina eikä budjetti kulu vääriin asioihin.

Google AdWords mainostaminen on tällä hetkellä ylivoimisesti tehokkain mainoskanava, joka tavoittaa ne ihmiset jotka ovat jo päättäneet ostaa, mutta eivät vielä tiedä mistä he ostavat. Tavoitat juuri ne asiakkaat jotka ovat valmiita ajanvaraukseen tai ostotilanteeseen.

Läpinäkyvä

Palvelun ylläpito ja mainostuskulut eritellään selvästi laskutuksessa. Näet mitä maksat ja mistä maksat. Läpinäkyvyys parantaa luottamusta ja auttaa kohdentamaan mainoksia tuottavasti.

Vaivatonta

Yrityksen on järkevää jättää Google mainostus ammattilaisen huoleksi, jolloin henkilökunta voi keskittyä täysin ydinosaamiseensa. Me hoidamme puolestasi kaiken tilin perustamisesta seurantaan ja muutoksiin. Saat avuksesi asiantuntijan, joka on vastaamassa kysymyksiisi ja toiveisiisi.

Kustannustehokasta

Ammattilainen osaa tuoda esille mainoksia pienemmillä klikkaushinnoilla. Oikeat asetukset tuovat huomattavasti tehokkaampia tuloksia eikä omia resursseja tarvitse tuhlata uuden opiskeluun.

Mikä on Google AdWords?

Google AdWords on hakukonemainontaa, jossa mainostaja luo teksti- tai kuvabannerimainoksia. Mainoksien hinnoittelu on klikkauspohjaista eikä pelkästä mainosnäytöistä synny kuluja – ainoastaan mainoksen klikkaamisesta syntyy kustannuksia.

Googlen hakusanamainonta toimii ns. huutokaupalla, jossa suurimman summan tarjoaja saa oman mainoksensa näkyvimmälle paikalle. Kyse ei kuitenkaan ole pelkästään rahasta, sillä hyviä sijoituksia voi saada huomattavasti edullisemmalla hintatarjouksella. Mainoshintaan vaikuttavat mainoksen ja oman nettisivuston laatu. Näillä toimenpiteillä Google pyrkii varmistamaan sen, että mainostajien nettisivujen sisältö on laadukasta ja vastaa sitä mitä käyttäjä hakee. Mainoksen klikkaushinta vaihtelee siis hakusanojen kilpailutilanteen mukaan ja hinnat elävät jatkuvasti.

Suomessa kampaamoalan keskimääräinen klikkaushinta vaihtelee viidestä sentistä kahteen euroon/klikkaus. Hakusanamainonnan asiantuntija voi vaikuttaa klikkausten hintaan määrittelemällä oikeat hakusanat, asetukset, laadukkaat mainostekstit sekä kohdesivun laadukkuuden.

Mainokset näkyvät potentiaalisille asiakkaille mainoksen tekijän ennakkoon määrittelemilla hakusanoilla. Mainoksen telkjä voi määritellä että mainosta näytetään esimerkiksi googletettaessa ”kampaamo Helsinki”.

Google mainostuksen etuja

 • Mainokset kohdennetaan näkymään vain halutuilla hakusanoilla
 • Voit kohdistaa mainokset näkymään tarkkaan rajatulla alueella
 • Voit määrittää haluamasi päiväbudjetin vapaasti
 • Erittäin tehokasta, sillä mainonta näkyy silloin kun ihminen etsii tarjoamaasi palvelua tai tuotetta
 • Saamme Googlelta henkilökohtaisesti tiedot uusimmista toiminnoista, joten pystymme hyödyntämään niitä ensimmäisten joukossa

Lue lisää hakukonemainonnasta

Lue lisää miten hakukonemainonta voi auttaa yritystäsi saamaan lisää asiakkaita.

Mitä teemme Google mainonnassa?

Mainonnan aloitustyöt

 • Tavoitteiden määrittely

  Määrittelemme yhdessä mainonnan tavoitteet (varauksien tekeminen, tuotteiden ostaminen verkkokaupasta jne.) sekä sopivan kustannustason sekä keston.

 • Mainosbudjetti

  Mainosbudjetin määrittely ja jakaminen mainosmuodoille (tekstimainos – bannerimainos)

 • Tilin perustaminen

  Perustamme yrityksenne käyttöön Google AdWords -tilin ja mainoskampajat Googlen antamien ohjeistusten mukaisesti

 • Hakusanat ja mainokset

  Suunnittelemme hakusanat sekä mainostekstit (A/B-vertailujen vuoksi on hyvä tehdä vähintään kaksi erilaista mainosta/mainosryhmä)

 • Kampanjan käynnistys

  Käynnistämme kampanjan sekä toimitamme kuukausittain raportoinnin mainonnan tuloksista

Ylläpito (jatkuu koko mainostusajan)

 • Seuranta ja muutokset

  Hakusanojen seuranta ja niiden lisäykset sekä poistot

 • Mainoshinnat

  Klikkaushintojen seuranta ja järkevä hintojenmäärittely

 • A/B-testaukset

  Mainostekstien kehittäminen ja parantaminen A/B-testauksen avulla

 • Nopeat muutokset

  Reagoiminen muuttuviin kilpailutilanteisiin ja niistä raportointi

 • Raportointi tuloksista

  Kuukausittainen raportointi tilaajalle klikkauksista

Mainosmuodot

Autamme mielellämme arvioimaan sitä onko molempia mainosmuotoja perusteltua käyttää. Autamme myös määrittelemään miten mainosbudjetti jaetaan mahdollisten tekstimainosten ja bannerimainosten kesken.

Hakuverkosto

Hakuverkostossa näkyvät mainokset ovat Google-hauissa näytettäviä tekstimainoksia. Mainostajana määrittelet millä käyttäjän hakemilla hakusanoilla mainoksesi tulevat esiin. Helsingissä toimipistettaan pitävän parturi-kampaajan kannattaa esimerkiksi valita hakusanakseen mm. ”parturi-kampaamo Helsinki”.

Display

Display-mainonnassa voidaan hyödyntää sekä teksti tai kuvamainoksia. Mainokset näkyvät Googlen yhteiskumppanien sivuilla, joita ovat esimerkiksi Gmail, Suomi24 ymmä muut lukuisat verkkosivut. Display-verkoston mainokset kohdistetaan valittavien kriteerien mukaan iän, asuinpaikan tai kiinnostuksen kohteiden mukaan.

Video

Videomainonnalla tarkoitetaan mainontaa YouTube-palvelun videoissa. Videomainonnassa pystytään käyttämään kuva- tai tekstimainontaa ja hyödynnettäviä mainostyyppejä on useita.

Shopping

Shoping-mainokset ovat tarkoitettu erityisesti verkkokaupoille, jotka haluavat tuoda yksittäisiä tuotteita esille mainoksien avulla. Shopping-mainokset tarjoavat kohdennetun mainoksen, sillä kuluttaja on juuri etsimässä tarjoamaasi tuotetta. Tuotekuvan lisäksi mainokseen voi liittää perusominaisuuksien esittelyn sekä hinnan.

Remarketing

Remarketing tarkoittaa uudelleenmarkkinointia asiakkaille, jotka ovat jossain vaiheessa käyneet verkkokaupassasi tai verkkosivuillasi. Remarketin-mainoksessa mainos lähtee seuraamaan kuluttajaa muistuttaen välillä läsnäolostaan. Olet ehkä ihmetellyt joskus miksi näet tutun mainoksen yhä uudelleen ja uudelleen.

Läpinäkyvä hinnoittelu. Saat laadukasta palvelua riippumatta mainosbudjetin koosta.

Mainosta voi klikata haluamansa määrän. Mainosbudjettiasi he eivät voi kuluttaa, sillä Google estää väärinkäytökset ja toistuvat klikkaukset.

Mainoskampajan perustaminen onnistuu helposti keneltä tahansa, mutta onnistuneet tulokset vaativat osaamista ja ammattitaitoa. Ilman kokemusta mainosbudjetin saa kulutettua hetkessä tyhjäksi. Pahimmassa skenaariossa veloitukseen on liitetty automaattinen veloitus, jolloin Visa-laskussa voi olla epämiellyttävä yllätys.

Maksullisella mainostamisella ei ole vaikutusta luonnollisiin hakutuloksiin. Ilmaiseen hakukonenäkyvyyteen ei voi vaikuttaa rahalla. Tunne Ilmaisen hakukonenäkyvyyden kasvuun lienee maksullisen mainostamisen jälkeen kasvanut kiinnostus näkyvyyden seuraamiseen.

Kerralla kuntoon -paketit ovat helppoja tapoja tarjota hakukonemainontapalveluita. Todellisuudessa mainoskampanjat vaativat kilpailutilanteen seuraamista ja muutoksien tekemistä jatkuvasti.

Google Adwords toimii hinnoittelussaan ns. huutokauppaperiatteella, jossa korkeimman tarjouksen tarjonnut saa näkyvimmän mainospaikan. Käytännössä asia ei kuitenkaan oli suoranaisesti näin, sillä hinnoitteluun vaikuttavat mainoksen sekä kohdesivuston laadukkuus ja osuvuus.

Tilaa hakukonemainontaa